Skip to main content
boerderijmuseum & gastvrij erf

Lakenvelders in de wei

Onze trots: de Lakenvelders! In onze wei zie je ze lekker grazen; ze lopen als het even kan lekker buiten. Dit bijzondere ras dankt de naam aan de witte band: het laken. Lakenvelders zijn vriendelijke dieren. Zij voelen zich thuis op kruidig grasland en ‘schrale’ grond. Dat vinden ze op ons landgoed!

Als jong meisje kocht Bertina van haar zelf verdiende geld haar eerste Lakenvelder: Kitty. Haar nazaten lopen nog steeds rond op het erf. De dieren worden gehouden voor de fokkerij en het vlees. Dat is trouwens heerlijk: smaakvol, fijn van structuur en met een mooie ‘ dooradering’ .De Pothaar is erkend leverancier van Lakenvelder vlees. Een aantal keren per jaar wordt er geslacht. Het (verse) vlees wordt via thuis verkoop verkocht.  Als u belangstelling heeft om een keer van dit (h)eerlijke vlees te komen halen, neem dan contact op. Ook de huiden van de Lakenvelders zijn te koop, informeer ernaar bij Bertina.

Een rondleiding om kennis te maken met onze kudde en er meer over te horen? Dat kan. We boeken rondleidingen voor 7,50 per persoon voor groepen van minimaal tien personen.

Meer weten? Bel Bertina!