Skip to main content
boerderijmuseum & gastvrij erf

Lakenvelder vlees te koop

Wij verkopen- puur natuur – heerlijk Lakenvelder vlees!

Elk jaar slachten we verschillende keren. Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en we informeren je op tijd. Je kunt dan je bestellingen doorgeven en hoort wanneer je het vlees kunt ophalen.

Welkom in ons ‘huiskamermuseum’

Er valt veel te genieten op De Pothaar! Ons terras en boerderijmuseum zijn open en (kleine) groepen zijn van harte welkom in ons ‘huiskamermuseum’. Rond de haard is het – op veilige afstand – gezellig zitten. Kom met vrienden of familie, bestel een hapje en een drankje en neem een kijkje in het museum. Reserveer en bel Bertina: 06 16 59 19 11.

Wat is er (verder) zoal te doen op en rond ons erf?

1 Geniet op ons terras van koffie met krentenwegge of taart, of bestel voor de lunch een pannenkoek, uitsmijter of hamburger.

2 Loop een Rondje Pothaar en zoek ons eeuwenoude sterrenbos (er zijn ook mooie fietsroutes in de buurt!)

3 Vaar met de zomp en punter vanuit het haventje over de Oude Schipbeek – reserveer onze boot.

4 Picknick op ons erf of langs de Oude Schipbeek – we vullen graag een picknickmand voor je.

5 Boek een Pothaar-high-tea

Boerderijeducatie: op ontdekking rondom De Pothaar

Kennismaken met het boerenleven en de natuur op ons landgoed? Dat kan! De Pothaar verzorgt op afspraak boerderijeducatielessen voor (groepen) kinderen.

Leer over de Lakenvelders: Wie ons landgoed oprijdt, ziet ze meteen in de wei: onze Lakenvelders! Dit is een oud-Hollands runderras waarover veel te vertellen is. Dat geldt ook voor de weilanden waarin ze lekker grazen: dit onderhouden wij via natuurbeheer. Hoe dat werkt en waarom dat is, vertellen we graag. En we kunnen zelfs bodemonderzoek doen om te zien wat er allemaal leeft in de weidebodem.

Ontdek ons Sterrenbos: Achter ons erf stroomt de Oude Schipbeek, met daarnaast het Lienepad. Over dit pad liep vroeger het paard aan de lijn (‘liene’) die de platbodembootjes (zompen) voorttrok. Een replica van zo’n zomp ligt in ons haventje. Vanuit deze boot kunnen we wateronderzoek doen om te zien wat er allemaal leeft in de beek. Het Sterrenbos behoord tot één van de oudste bossen van Overijssel. Dit stukje bos op ons landgoed hebben wij in ere hersteld. Hier gaan we aan de slag met het herkennen van verschillende bomen, struiken en paddenstoelen.

We sluiten met onze boerderijeducatielessen aan bij de seizoenen en stemmen de precieze inhoud op maat af met de leraar/school die ons komt bezoeken. Meer weten? Bel met Bertina (06) 16591911 en hoor meer over de mogelijkheden.

Reportage Sterrenbos in Mijn Natuur

Ons Sterrenbos is in aanleg en wordt komend najaar geopend. Het magazine Mijn Natuur van natuurorganisatie SBNL – die ons subsidie gaf voor dit project – besteedde al aandacht aan ons nieuwe eeuwenoude bos. Leuk!