Skip to main content
boerderijmuseum & boerderijkamers

Museum & terras gesloten in week 34 en 35

Ons museum en terras is gesloten in week 34 en 35, dus van maandag 21 aug t/m zondag 3 sep.

Lakenvelder vlees te koop

Er is nog vlees in de vriezer gevuld met – puur natuur – heerlijk Lakenvelder vlees!

Week 30 boerderijmuseum gesloten

Boerderijmuseum De Pothaar is gesloten in week 30 van 2022: dus van maandag 25 juli t/m zondag 31 juli.

Welkom in ons ‘huiskamermuseum’

Er valt veel te genieten op De Pothaar! Ons terras en boerderijmuseum zijn open en (kleine) groepen zijn van harte welkom in ons ‘huiskamermuseum’. Rond de haard is het – op veilige afstand – gezellig zitten. Kom met vrienden of familie, bestel een hapje en een drankje en neem een kijkje in het museum. Reserveer en bel Bertina: 06 16 59 19 11.

Wat is er (verder) zoal te doen op en rond ons erf?

1 Geniet op ons terras van koffie met krentenwegge of taart, of bestel voor de lunch een pannenkoek, uitsmijter of hamburger.

2 Loop een Rondje Pothaar en zoek ons eeuwenoude sterrenbos (er zijn ook mooie fietsroutes in de buurt!)

3 Vaar met de zomp en punter vanuit het haventje over de Oude Schipbeek – reserveer onze boot.

4 Picknick op ons erf of langs de Oude Schipbeek – we vullen graag een picknickmand voor je.

5 Boek een Pothaar-high-tea

Geniet deze zomer op De Pothaar!

In juni, juli, augustus en september 2020 valt er veel te genieten op De Pothaar! Ons terras en boerderijmuseum zijn open en dat is prima te combineren met een mooie wandeling, een uurtje varen over de Oude Schipbeek, een picknick of high-tea. Ons terras, erf en museum zijn zo ingericht dat bezoekers op veilige afstand van elkaar kunnen genieten en we zorgen ervoor dat er niet te veel bezoekers tegelijk aanwezig zijn. Kom je varen met de zomp, wil je een picknickmand bestellen of een high-tea boeken, dan is vooraf reserveren nodig. Bel Bertina: 06 16 59 19 11.

Wat is er komende zomer te doen?

1 Geniet op ons terras van koffie met krentenwegge of taart, of bestel voor de lunch een pannenkoek, uitsmijter of hamburger.

2 Loop een Rondje Pothaar en zoek ons eeuwenoude sterrenbos.

3 Vaar met de zomp en punter vanuit het haventje over de Oude Schipbeek – reserveer onze boot voor 25 uur per uur.

4 Picknick op ons erf of langs de Oude Schipbeek – we vullen een picknickmand voor je voor 10 euro per persoon.

5 Boek een Pothaar-high-tea voor 15 euro per persoon.

 

Boerderijeducatie: op ontdekking rondom De Pothaar

Kennismaken met het boerenleven en de natuur op ons landgoed? Dat kan! De Pothaar verzorgt op afspraak boerderijeducatielessen voor (groepen) kinderen.

Leer over de Lakenvelders: Wie ons landgoed oprijdt, ziet ze meteen in de wei: onze Lakenvelders! Dit is een oud-Hollands runderras waarover veel te vertellen is. Dat geldt ook voor de weilanden waarin ze lekker grazen: dit onderhouden wij via natuurbeheer. Hoe dat werkt en waarom dat is, vertellen we graag. En we kunnen zelfs bodemonderzoek doen om te zien wat er allemaal leeft in de weidebodem.

Ontdek ons Sterrenbos: Achter ons erf stroomt de Oude Schipbeek, met daarnaast het Lienepad. Over dit pad liep vroeger het paard aan de lijn (‘liene’) die de platbodembootjes (zompen) voorttrok. Een replica van zo’n zomp ligt in ons haventje. Vanuit deze boot kunnen we wateronderzoek doen om te zien wat er allemaal leeft in de beek. Het Sterrenbos behoord tot één van de oudste bossen van Overijssel. Dit stukje bos op ons landgoed hebben wij in ere hersteld. Hier gaan we aan de slag met het herkennen van verschillende bomen, struiken en paddenstoelen.

We sluiten met onze boerderijeducatielessen aan bij de seizoenen en stemmen de precieze inhoud op maat af met de leraar/school die ons komt bezoeken. Meer weten? Bel met Bertina (06) 16591911 en hoor meer over de mogelijkheden.

De Pothaar in de Kampioen

Voor het juninummer van Kampioen van ANWB was De Pothaar het decor voor een fotoreportage over Salland. Onze zomp werd gefotografeerd voor een reportage over struinen door Salland en genieten van streekproducten.

We kregen veel leuke reacties op de reportage. Steeds meer mensen raken verslingerd aan Salland. Onze streek ook bezoeken? Van harte welkom op De Pothaar! Met onze zomp kun je lekker varen en genieten op het water.

Reportage Sterrenbos in Mijn Natuur

Ons Sterrenbos is in aanleg en wordt komend najaar geopend. Het magazine Mijn Natuur van natuurorganisatie SBNL – die ons subsidie gaf voor dit project – besteedde al aandacht aan ons nieuwe eeuwenoude bos. Leuk!