boerderijmuseum & boerderijkamers

Boerderijeducatie: op ontdekking rondom De Pothaar

Kennismaken met het boerenleven en de natuur op ons landgoed? Dat kan! De Pothaar verzorgt op afspraak boerderijeducatielessen voor (groepen) kinderen.

Leer over de Lakenvelders: Wie ons landgoed oprijdt, ziet ze meteen in de wei: onze Lakenvelders! Dit is een oud-Hollands runderras waarover veel te vertellen is. Dat geldt ook voor de weilanden waarin ze lekker grazen: dit onderhouden wij via natuurbeheer. Hoe dat werkt en waarom dat is, vertellen we graag. En we kunnen zelfs bodemonderzoek doen om te zien wat er allemaal leeft in de weidebodem.

Ontdek ons Sterrenbos: Achter ons erf stroomt de Oude Schipbeek, met daarnaast het Lienepad. Over dit pad liep vroeger het paard aan de lijn (‘liene’) die de platbodembootjes (zompen) voorttrok. Een replica van zo’n zomp ligt in ons haventje. Vanuit deze boot kunnen we wateronderzoek doen om te zien wat er allemaal leeft in de beek. Het Sterrenbos behoord tot één van de oudste bossen van Overijssel. Dit stukje bos op ons landgoed hebben wij in ere hersteld. Hier gaan we aan de slag met het herkennen van verschillende bomen, struiken en paddenstoelen.

We sluiten met onze boerderijeducatielessen aan bij de seizoenen en stemmen de precieze inhoud op maat af met de leraar/school die ons komt bezoeken. Meer weten? Bel met Bertina (06) 16591911 en hoor meer over de mogelijkheden.


De Pothaar in de Kampioen

Voor het juninummer van Kampioen van ANWB was De Pothaar het decor voor een fotoreportage over Salland. Onze zomp werd gefotografeerd voor een reportage over struinen door Salland en genieten van streekproducten.

We kregen veel leuke reacties op de reportage. Steeds meer mensen raken verslingerd aan Salland. Onze streek ook bezoeken? Van harte welkom op De Pothaar! Met onze zomp kun je lekker varen en genieten op het water.


Reportage Sterrenbos in Mijn Natuur

Ons Sterrenbos is in aanleg en wordt komend najaar geopend. Het magazine Mijn Natuur van natuurorganisatie SBNL – die ons subsidie gaf voor dit project – besteedde al aandacht aan ons nieuwe eeuwenoude bos. Leuk!

De Pothaar

boerderijmuseum & boerderijkamers
Pothaarsweg 8
7437 SE Loo-Bathmen

Bel met Bertina Paalman-Elmerink
Tel: +31 616591911
info@depothaar.nl